Waarom een WordPress website laten maken? 5 Redenen voor Succes

Waarom een wordpress website laten maken

Inhoudsopgave

1. Voordelen van wordpress

WordPress biedt tal van voordelen als het gaat om het laten maken van een website. Het is een gebruiksvriendelijk platform dat professioneel webdesign voor iedereen binnen handbereik brengt, en dat tegen betaalbare tarieven. Dankzij het overzichtelijke interface van WordPress is het een makkelijk te gebruiken Content Management System. Een CMS is een systeem die webdesign vereenvoudigd. Door alle handige opties die WordPress aanbiedt, maakt het kosteneffectief webdesign mogelijk. Hierdoor kan in een relatief korte tijd een website gemaakt worden.

voordelen van wordpress 1

Waarom een WordPress website laten maken? geniet van allerlei gratis thema’s, die jij later gemakkelijk kan aanpassen. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar die je naar eigen smaak kunt aanpassen om te voldoen aan de specifieke eisen van elke website. Of je nu een blog, een portfolio of een e-commerce site wilt creëren, er is altijd wel een thema dat aansluit bij jouw behoefte. Een thema wat wij vaak gebruiken is het Blocksy thema. Dit snelle thema maakt strak webdesign mogelijk. Daarnaast is er een header en footer builder inbegrepen en kan men een sidebar helemaal op maat aanpassen. Hierdoor hoeven extra plugins, zoals de Elementor Header & Footer Builder, niet geïnstalleerd te worden. Waardoor jouw WordPress website snel blijft!

Daarnaast biedt WordPress een ruime keuze aan plugins waarmee je de functionaliteit van je website kunt uitbreiden. Of je nu je social media wilt integreren, SEO-optimalisaties wilt uitvoeren of een geavanceerde fotogalerij nodig hebt, er is altijd wel een plugin die aan jouw wensen voldoet. Zo kan bijvoorbeeld de Smash Balloon plugin uitkomst bieden om jouw insta-feed te delen.

wordpress opmaak

Een ander opmerkelijk voordeel van WordPress is de mogelijkheid tot aanpassing. Met WordPress kun je de opmaak, kleuren, lettertypen en andere elementen van je website volledig naar eigen wens aanpassen. Hierdoor kun je een unieke en aantrekkelijke website creëren die perfect past bij je merk of persoonlijke stijl. Echter is enige kennis van coderen soms nodig om specifieke woorden aan te passen. YouTube is hiervoor een mooie oplossing wanneer men tegen deze problemen aanloopt. In deze video wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je met codes letterkleuren aan kan passen in Elementor, een veelgebruikte sitebuilder.

2. Professionele Websiteontwikkeling

In de moderne online wereld is een professioneel ontworpen website van cruciaal belang. Een wordpress website laten maken is het begin van het succes van jouw onderneming. Een goed ontworpen website heeft een grote impact op het online succes van een bedrijf of individu. Het is het eerste wat potentiële klanten of bezoekers van je website zien, en het kan bepalend zijn voor hoe zij jouw merk of diensten waarnemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat professioneel webdesign bijdraagt een tevreden en loyale klanten (Venkatakrishnan et al., 2023).

Professionele website laten maken wordpress

Een professioneel ontworpen website wekt vertrouwen en geloofwaardigheid op. Het laat zien dat je serieus bent over je bedrijf en dat je bereid bent te investeren in een sterke online aanwezigheid. Het wekt de interesse van bezoekers en nodigt hen uit om langer op je website te blijven en meer te ontdekken.

Het inhuren van een professional voor het ontwikkelen van je website heeft vele voordelen. Zo denkt een webdesign bureau aan de UX (User Experience) van jouw website. Onderzoek laat namelijk zien dat een responsieve en uitgedachte website bijdraagt aan een positieve klantenervaring (S, Gardner, 2011). Professionals hebben de expertise en ervaring om een website te ontwerpen die voldoet aan de nieuwste trends en technologieën. Ze begrijpen wat wel en niet werkt op het gebied van design en functionaliteit, en kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw specifieke doelen.

3. Gemakkelijk Beheer

wordpress website laten maken

WordPress maakt het beheer van een website zeer eenvoudig voor gebruikers. Dankzij de intuïtieve admin-interface en het gebruiksvriendelijke proces voor content beheer kan iedereen de controle over zijn website behouden.

De admin-interface van WordPress is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het is overzichtelijk en vereist geen technische kennis om te navigeren. Gebruikers kunnen moeiteloos door de verschillende delen van hun website bladeren en de gewenste aanpassingen doorvoeren. Het is alsof je een tekstverwerker gebruikt, maar dan voor je website.

Contentbeheer op WordPress

wordpress media toevoegen 1

Het beheren van de content van je website is van groot belang. Met WordPress kunnen gebruikers eenvoudig nieuwe pagina’s, blogberichten en media toevoegen en bewerken. Je kunt eenvoudig afbeeldingen uploaden, tekst aanpassen en links invoegen. Dit stelt je in staat om je website altijd up-to-date te houden en te reageren op veranderingen in je bedrijf of blog. Daarnaast zorgen deze mogelijkheden ertoe dat jouw website beter gevonden wordt. Correct ingestelde afbeeldingen kunnen op Google Afbeeldingen gevonden worden en blogberichten kunnen opkomen tijdens een Google Search activiteit.

4. Aanpassingsmogelijkheden

Aanpassingsmogelijkheden wordpress

Een van de grootste voordelen van een WordPress website laten maken is de vrijheid en flexibiliteit wat betreft het aanpassen van je website. WordPress biedt een uitgebreide reeks aanpassingsmogelijkheden waarmee gebruikers volledige controle hebben over het uiterlijk en de functionaliteit van hun website.

Aan de hand van het thema worden de mogelijkheden van de ‘customizer’ bepaald. De Customizer is een aanpassingsmenu waarin allerlei generieke zaken aan kunnen worden gepast. Denk hierbij aan menu’s, kleuren, lettertypen, lay-outs en andere elementen. Daarnaast is het gebruikelijk om een sitebuilder te installeren. Een sitebuilder is een plugin waarmee jij gemakkelijk jouw website kan aanpassen. Een voorbeeld hiervan is Elementor. Deze plugin maakt het mogelijk om pagina’s op een efficiënte wijze aan te passen. Hiermee kan je een website op maat realiseren met behulp van elementen via een drag-and-drop systeem. Ook is het mogelijk om Elementor Pro aan te schaffen. Hiermee kan je onder andere extra code kan invoegen, waardoor speciale functies/effecten toegepast kunnen worden. Daarnaast zijn er mee templates en elementen beschikbaar en krijg je toegang tot speciale functies.

5. Seo-voordelen

SEO voordelen wordpress

WordPress biedt niet alleen een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen van websites, maar het heeft ook vele voordelen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door te kiezen voor WordPress, kun je je online zichtbaarheid vergroten en je zoekmachineposities verbeteren.

Een van de belangrijkste redenen waarom een WordPress website laten maken SEO-vriendelijk is, is de schone en gestructureerde code die het genereert. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die goed zijn gestructureerd en gemakkelijk kunnen worden geïndexeerd. Met WordPress hoef je je geen zorgen te maken over de technische aspecten van SEO, omdat het platform automatisch veel van de SEO-optimalisaties voor je uitvoert.

Daarnaast zijn er meer dan genoeg goede SEO-plugins en tools beschikbaar voor WordPress-gebruikers om hun website verder te optimaliseren. Rank Math is een van deze handige SEO-plugins. Naast dat deze plugin jouw SEO score bijhoudt zorgt hij er ook voor dat jij zelf kan aanpassen waarop je gevonden wil worden. Zo kan je via deze plugin keywords, titels en meta beschrijvingen aanpassen. Daarnaast bieden soortgelijke plugins functies aan zoals het optimaliseren van metadata, het genereren van XML-sitemaps, het verbeteren van de laadsnelheid en nog veel meer. Met deze tools kun je gemakkelijk je website aanpassen voor zoekmachines en je posities in de zoekresultaten verbeteren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO van groot belang is voor online zichtbaarheid. Als je website niet goed is geoptimaliseerd voor zoekmachines, loop je het risico dat je niet wordt gevonden door potentiële klanten of bezoekers. Door je website te optimaliseren met behulp van WordPress en SEO-plugins, vergroot je de kans dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt en meer verkeer genereert.

Conclusie; Waarom een WordPress website laten maken?

wordpress website maken

In deze blogpost hebben we diverse voordelen van een WordPress website laten maken besproken en waarom het een uitstekende keuze is voor het laten maken van jouw website. WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en biedt talloze aanpassingsmogelijkheden. Het platform heeft een ruime keuze aan thema’s en plugins, waardoor gebruikers volledige vrijheid hebben om hun website te personaliseren en aan te passen aan hun unieke stijl en behoeften.

Alle Voordelen van WordPress op één rij

  • Gebruiksvriendelijk Dashboard
  • Gratis Thema’s en Plugins
  • Gebruik Maken van een Website builder
  • Via De Customizer Jouw Unieke Stijl Toepassen
  • SEO Vriendelijkheid
  • E-commerce Mogelijkheden
  • Content Management
  • Integratie Social Media
  • Gemakkelijk Blogs Plaatsen

Overweeg ook het inhuren van een professional voor websiteontwikkeling, aangezien zij de expertise en ervaring hebben om een website te ontwerpen die aan de nieuwste trends voldoet. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar leidt tot een professionele website die vertrouwen wekt en je online doelen bevordert. Kortom, een WordPress website laten maken biedt een combinatie van toegankelijkheid, aanpassingsmogelijkheden en SEO-voordelen om je online aanwezigheid te versterken.

Deel dit bericht

Gerelateerde Berichten

Contact Opnemen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Wij helpen u graag met webdesign, webshopontwikkeling, zoekmachine optimalisatie en branding. Neemt vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Kom erachter wat wij u kunnen bieden.